Гумовий харчовий матеріал https://ukrstarline.ua/gumotehnichni-vyroby/harchova-guma – це виріб, у якому відсутні токсини, завдяки чому він може контактувати із продуктами. Також матеріал підходить для виготовлення настилів, прокладок, ущільнювачів. здатний витримувати від -60 до +250 градусів, при цьому зберігає початкові характеристики. До особливостей відноситься відсутність різких запахів, просте перевезення, довговічність, безпека. Пропонуємо вам детально ознайомитись з правилами вибору та перевагами даного виробу.
Види гуми харчової
Гума харчова поділяється на такі різновиди:
- Гумова суміш: Такий матеріал є оптимальним для виробництва елементів бажаної форми за допомогою пресування або екструзії.
- Технічна пластина: Листовий варіант харчової гуми, що має певні розміри і поставляється у спеціальних рулонах. Застосовується як заготовки шляхом штампування, різання та ін. Оптимальний для виробництва ущільнювачів та прокладок різних форм.
- Гумовий шнур: Є ущільнювачем для максимально герметичного закриття контейнерів та тари.
- Рукав промисловий: Матеріал призначений для перевезення газоподібних та рідких сумішей, абразивних речовин, сипучих продуктів. Є м'якою трубою, що витримує досить високі навантаження.
- Гумова стрічка: Матеріал використовується для створення конвеєра. Така транспортна стрічка із харчової гуми використовується при контакті з продуктами.
- Харчова гума малої жорсткості: Еластична, міцна, стійка до розривів.
- Гума харчова середньої жорсткості: Оптимальна для виконання різних завдань завдяки підвищеній стійкості до розривів.
- Матеріал високої жорсткості: Призначена для збереження та перевезення габаритних та важких товарів, відрізняється максимальною міцністю та стійкістю до деформування.
Кожен вид гуми харчової відрізняється індивідуальними властивостями та якостями. Ідентична особливість для всіх – нейтральність до олії, харчових продуктів, спирту.
Переваги застосування гуми харчової в наші дні
Гума харчова має різні переваги, за рахунок чого активно експлуатується в різноманітних промислових галузях:
- Безпека: Матеріал не містить токсинів, при нагріванні не виділяє шкідливих речовин.
- Міцність: Матеріал досить еластичний, набуває абсолютно будь-якої форми незалежно від її складності. Відрізняється стійкістю до корозії, деформування, розривів.
- Стійкість до перепадів температур: Матеріал здатний витримати різкі перепади, застосовується в різних продуктах.
- Гігієнічність: Гума не боїться дезінфікування, миється в посудомийних пристроях. Вона відповідає всім санітарним нормам, не викликає алергічної реакції.
- Стійкість до хімічної дії: Гумовий матеріал витримує вплив агресивних речовин. Застосовується у процесах виробництва, у яких використовуються різні компоненти.
- Тривалий термін застосування: За рахунок довговічності матеріалу значно зменшуються витрати на його оновлення.
- Екологічність: Завдяки відсутності шкідливих речовин гума є абсолютно нешкідливою для навколишньої атмосфери.
Гума харчова підходить для різноманітних сфер діяльності завдяки надійності, міцності, практичності. Вона стійка до високих та низьких температурних коливань, не піддається іржі.
Як правильно вибирати гуму харчову
Підібрати гумовий харчовий матеріал, який відповідає конкретним цілям, не складно. Головне враховуйте певні критерії:
- Діапазон температурного режиму: Харчова гума повинна відповідати критеріям поставлених завдань
- Параметри: Показники розміру та товщини відповідають за габарити упаковок.
- Забарвлення та вид: Дані показники відповідають за сприйняття товару покупцями.
Завдяки вищезазначеним критеріям надається можливість обрати оптимальний вид виробу. Виникли складнощі щодо підбору матеріалу, звертайтеся за консультацією до фахівців.
Висновок
Гумовий харчовий матеріал гарантує захист від шкідливої дії агресивних факторів, відрізняється тривалим експлуатаційним терміном, безпекою, надійністю, практичністю. Цей виріб відповідає санітарним нормам, до складу не входять шкідливі речовини, оптимальний для різноманітних процесів виробництва. За рахунок додаткових прошарків не веде електричний струм. Належить до допоміжних матеріалів, застосовується в транспортуванні сировини. Має стійкість до хімічного впливу та механічних пошкоджень. Підходить для експлуатації у фармацевтичній, сільськогосподарській, харчовій промисловості.